اعظم ویسمه: نمایندگان روحانی مجلس هفتم با اعتراض شدیداللحن نسبت به اظهارات محمود احمدینژاد در جمع طلاب مشهد خواستار واکنش حوزههای علمیه و مراجع تقلید به این سخنان شدند.
انتقادات نمایندگان معمم از ابتدای جلسه علنی روز گذشته آغاز شد که بعضا با تشکیل تجمعات چندنفره در صحن علنی مجلس اظهاراتی را در میان خود رد و بدل میکردند. این اعتراضات محدود به صحن علنی نبوده و با پیگیری در راهروهای پارلمان معلوم شد روحانیون مجلس نسبت به اظهارات اخیر محمود احمدینژاد در جمع طلاب مشهد که دوشنبهشب از صداوسیما پخش شد، معترض هستند.
احمدینژاد در این جلسه سخنرانی گفته بود: «امام زمان دارد جهان را مدیریت میکند و ما داریم میبینیم دست هدایت آقا امام زمان در همه امور کشور نمایان است.»
علی عسگری نماینده مشهد و مخبر فراکسیون حزبالله مجلس اولین نماینده معممی بود که در گفتوگو با کارگزاران به اظهارات احمدینژاد واکنش نشان داد و گفت: «مطمئنا اگر در آن جلسه در جمع طلاب روحانیون بلندپایه و یا آیتالله طبسی (تولیت استان قدس رضوی) حضور داشتند این اظهارات را بدون پاسخ نمیگذاشتند.»
عسگری ادامه داد: «من وظیفه رئیسجمهور را نظریهپردازی و دخالت در امور دینی نمیدانم اما مشخص نیست ایشان چرا سعی دارند در امور دینی نظریهپردازی کنند.» وی با انتقاد از اظهارات احمدینژاد در خصوص مدیریت امور کشور توسط امام زمان تصریح کرد: «شاهد هستیم آقای احمدینژاد نحوه مدیریت خود در کشور را مدیریت آقا امام زمان به اذهان القا میکنند. خوب نیست بگوییم اگر مدیریت آقا امام زمان این است باید متصدیان حوزه و دین چارهاندیشی و درمان کنند.» انتقادات به اظهارات احمدینژاد به همین جا خلاصه نشد، بسیاری از نمایندگان مجلس معتقد بودند رئیس دولت نهم با این اظهارات سعی در سرپوش گذاشتن بر ضعفهای خود در نحوه مدیریت امور دارد.
از این رو عسگری به احمدینژاد توصیه کرد: «بهتر است ایشان پاسخگوی مسائل مبتلابه جامعه مانند گرانی و تورم باشد و تکیهگاهشان بر عرش نباشد، زمینی فکر کنند و به مدیریت امور اجرایی بپردازند.»
نماینده مشهد ادامه داد: «مردم از رئیسجمهور انتظار تضعیف امور دینی را ندارند، اساتید اخلاق و نظریهپردازان بحمدالله در حوزهها زیاد هستند و میتوانند پاسخگوی مسائل دینی باشند. ایشان به رفع مشکلات اقتصادی مردم بپردازند.» پیش از این نیز احمدینژاد هنگام حضور در سازمان ملل و دانشگاه کلمبیا اظهار داشته بود که جلسه توسط امام زمان اداره میشده است.
احمدینژاد در جلسه سخنرانی در جمع طلاب مشهد به این موضوع نیز اشاره داشته و گفته بود: «قضیه دانشگاه کلمبیا مگر چیزی جز مدیریت امام زمان بود؟ آنها در 3 مرحله 3 دام گذاشته بودند برای ما. مرحله اول در فرودگاه بود که میگفتند نرو، قرار است هواپیما را مصادره کنند. مرحله دوم در دانشگاه کلمبیا و استقبال سرد سرویس دانشگاه بود که انتظار داشتند ما کنار بکشیم و برویم. مرحله سوم هم همان توهینها بود که 28 دقیقه بدترین حرفها را به ما زدند. خوبش این بود که در آخر گفتند حالا به مزخرفات این آقا گوش میکنیم. آنها میخواستند که من تعادل عصبی خودم را از دست بدهم و همانجا بروم، ولی من خندیدم و سخنرانی هم کردم و دیدید که گفته شد 500 میلیون بیننده داشته است. این چیزی جز مدیریت آقا امام زمان است؟»
عسگری با اشاره به برخی اظهارات احمدینژاد گفت که «امیدواریم پخش این سخنان از شبکه تلویزیونی اثر داشته و منجر به چاره اندیشی در حوزههای علمیه و نزد علما شود». اما محمود مدنی عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان این جمله که ما به نظارت ائمه معصومین در کلیه امور عالم قائل هستیم، افزود: «به نظر میرسد مطرح کردن اینکه همه امور جاری با عنایت ائمه اطهار است یک آسیب جدی داشته باشد و آن اینکه خطاهای مسوولین چه در مجلس، دولت یا قوه قضائیه به ساحت مقدس ائمه اطهار منتسب شود.»
به گفته مدنی، زمانی که مسوولین عملکردشان را به مقدسات دینی منسوب میکنند یک رابطه تقدسآمیز بین افراد و مبادی غیبی ایجاد میشود که راه نقد برای منتقدان را میبندد و زبان پرخاشگران نسبت به مسائل معنوی باز میشود.
حجتالاسلام مهدی طباطبایی نیز سخنان احمدینژاد را بسیار بد و غیرقابل دفاع توصیف کرد. او که برخی از جملات احمدینژاد را یادداشت کرده بود، یادداشت خود را اینگونه برای کارگزاران خواند: رئیسجمهور با تمام قداستی که از خود ابراز میدارد به خود اجازه داده بگوید «در طول تاریخ همواره به انحای مختلف امورات جهانی را امام زمان اداره کرده است.» یا در جایی میگوید: «همه شیاطین عالم از اول تاریخ به دنبال این بودند که چنین پیوندی رخ ندهد».
طباطبایی ادامه داد: در واقع آقای احمدینژاد خود را جزء پیوندشدگان با آقا امام زمان میداند، در حالیکه ما در دعای شعبانیه میخوانیم: خدایا، ما را به نحوی قرار ده که مورد لطفت باشیم؛ نه اینکه مدعی باشیم این پیوند رخ داده است. احمدینژاد در بخش دیگری از اظهاراتش در مورد حمله آمریکا به عراق گفته است: «در ظاهر همه فکر میکنند که آمریکا برای چپاول عراق به این کشور حمله کرد، ولی این طور نیست، آنها تحلیل داشتند، آنها مطلع شده بودند که قرار است در این منطقه اتفاقاتی بیفتد. آنها فهمیدند که دست الهی قرار است از این منطقه بیرون بیاید (منظور امام زمان است) برای همین حمله کردند تا جلویش را بگیرند.» به گفته طباطبایی، اینگونه اظهارنظر در مورد امام زمان موجب بیاعتمادی جوانان میشود زیرا ممکن است تصور شود تمام معضلات فعلی که به دست مجریان رخ میدهد با هدایت امام زمان است. طباطبایی سپس احمدینژاد را مورد کنایه قرار داد و گفت: البته اگر لطف الهی نبود حضرتعالی (رئیسجمهور) با آن همه گفتار غیرواقعی نمیتوانست به این قدرت ادامه دهد. غلامرضا مصباحیمقدم دیگر روحانی مجلس بود که نسبت به اظهارات احمدینژاد واکنش نشان داد. او گفت سخنرانی شب گذشته آقای رئیسجمهور را گوش کردم. به نظر میآید که این سخنرانی درصدد بیان پشتیبانی و حمایت از سوی خدا و بقیهاللهالاعظم بود و این امری بدیهی است. اما اگر مقصود احمدینژاد از این سخنان این باشد که امام زمان از رفتارهای دولت حمایت میکند، صحیح نیست.
مصباحیمقدم تاکید کرد قطعا امام زمان تورم 20 درصدی، گرانیها و خیلی اشتباهات را بر ملت نمیپسندد. وی ادامه داد: اگر اظهارات احمدینژاد در مورد مدیریت امور را به مدیریت درست از سوی ایشان تعبیر کنیم باید بسیاری از اشتباهات را پای امام زمان بگذاریم که این لطمه جبرانناپذیری به اعتقادات جوانان میزند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ