در چند ده سال قبل در یکی از روستا های کرمان ، خانواده مذهبی زندگی می کردند که پدر در کسوت روحانی محل بود و بچه ها هم علاقمند به عزاداری سید الشهداء .هر سال یک یا چند نفر بانی می شدند و در ایام دهه محرم ، روضه خانی برقرار و جناب روحانی محل بر بالای منبر مردم را موعظه می کرد . به رسم معمول ،مبلغ ناچیزی هم توسط بانیان محترم بابت منبر به جناب ایشان پرداخت می شد .
یک سال به دلیل طوفان زدگی محصولات کشاورزی بانی یافت نشده و مراسم تعطیل شده بود .
یکی از فرزندان جناب شیخ که هم علاقه وافری به برگزاری مراسم دهه محرم داشت و هم اهل ذوق بود ، وقتی با مسئله تعطیلی روضه خوانی مواجه شد ، فکر بکری کرد و بن بست را شکست . او با اطلاع از موجود بودن مقداری پنبه در انبار پدر ، به کاسب محل مراجعه کرد و با او قرار گذاشت که برای ده روز ، روزانه یک من ( سه کیلو ) پنبه برای او ببرد و در مقابل سه ریال دریافت کند و سپس به پدر ( شیخ محل ) مراجعه کرد و گفت که یک بانی پیدا شده و روزی سه ریال می دهد تا روضه خوانی برقرار شود . یک ریال برای قند و چای ، یک ریال برای روغن چراغ و امور مسجد و یک ریال هم برای منبر . جناب شیخ خیلی خوش حال شد ، به خصوص آنکه یک ریال برای منبر تقریبا" دو برابر نرخ روز بود .
روضه خوانی براه افتاد و هر روز ، پسر یک من پنبه از انبار پدر بر می داشت و به کاسب می داد و سه ریال را طبق قرار قبلی برای امور روضه خوانی هزینه می کرد و هر شب پدر از همه جا بی خبر به منبر می رفت و مردم را موعظه می کرد و مصیبت شهدای کربلا را می خواند و از صمیم قلب برای بانی دعا می کرد و با توجه به نرخ خوب منبر ، از اخلاص بانی سخن می گفت . تا اینکه پس از مدتی فهمید که بانی که بوده است و منبع مالی آن چه قدر حلال بوده است .
در اوائلی که جناب رئیس جمهور عدالت محور و مهر ورز ، سفر های استانی خود را آغاز کردند ، یکی از فرهنگیان بازنشسته و محترم مازندران که از سخاوتمندی جناب رئیس جمهور و اختصاص ده ها میلیارد تومان به این طرح و آن پروژه به وجد آمده بود ، از من سوال کرد این منابع را ایشان از کجا می آورد ؟ و چرا دولت های قبلی این اعتبارات را هزینه نمی کردند؟
در آن زمان خیلی سخت بود تامن توضیح دهم که همه این پول ها از جیب مردم برداشت می شود . ولی امروز با آشکار شدن آثار تورمی آن تصمیمات غیر کارشناسی ، مردم می توانند به خوبی حس کنند که هزینه های حاتم بخشی های جناب رئیس جمهور چگونه از جیب آنان و از سر سفره های آنان برداشت می شود .
به لحاظ علمی ، استقراض از بانک مرکزی (برداشتن مستقیم از جیب مردم ) با مصرف بیش از حد از حساب ذخیره ارزی ، هیچ تفاوتی در اقتصاد ندارد و هر دو ، پول توی جیب مردم را ارزان و یا به عبارتی کالا ها را گران می کند.
کاش رئیس جمهور محترم اعتماد مردم ، رهبری و مجلس را پاس داشته بود وبا استفاده از صاحبنظران دلسوز ، به جای هدر دادن منابع که نتیجه ای جز غنی تر شدن اغنیا و فقیر تر شدن فقرا در پی نداشته است ، منابع محدود کشور را در مسیر صحیح هزینه کرده بود .
تا کی ملّت ایران باید هزینه ندانم کاری، خودخواهی و غرور این آن را بپردازد ؟ الله اعلم .
سید حسین مرعشی
لیست کل یادداشت های این وبلاگ